Testasimme Thomas Rode Andersenin Paleokeittokirjan Frittata-reseptiä. Tästä tuli todella herkullista, mutta samalla varsin tuhtia. Kannattaa aloittaa kohtuullisen kokoisella palalla. Rotevan ruuan vastapainoksi sopii jokin raikas ja kevyt lisuke, vaikkapa salaatti.


60 g manchegoa
10 kananmunaa
1 rkl sinappia
ripaus suolaa
mustapippuria
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
1-0,5 paprikaa
250 g krakovanmakkaraa tai chorizoa
öljyä
2-4 tomaattia

Raasta juusto. Vatkaa munat, juusto, sinappi, suola ja pippuri tasaiseksi seokseksi. Silppua sipuli ja valkosipuli. Paloittele paprika. Leikkaa makkara viipaleiksi. Siivuta tomaatit.

Kuullota sipulit öljytilkassa, lisää makkaraviipaleet ja paprika pannulle ja paista hetki. Siirrä pannun sisältö uuninkestävään vuokaan ja kaada munaseos päälle, asettele tomaattisiivut pinnalle. Jos paistinpannusi on uuninkestävä, voit lisätä muut ainekset suoraan pannulle. Paista munakasta 180 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes se on hyytynyt. Nauti raikkaan salaatin kera.

          - Meri