Tein lindströminpihvejä viime syksynä näihin samoihin aikoihin ja silloinkin Mila piti niistä kovasti. Kun resepti jäi viime vuonna päivittämättä, korjasin vahingon nyt kun tein niitä uudestaan. Tällä kertaa näistä tuli aika makeita, kun punajuuret olivat sellaisia jättiläisiä...mutta herkullisia nämä joka tapauksessa olivat tälläkin kertaa!
Laitoin taikinaan tällä kertaa pelkkiä keltuaisia koska minun teki niin kovasti mieli marenkeja ;)
 
2 punajuurta
2 perunaa
400 g jauhelihaa
1 iso sipuli
3 keltuaista
kauraleseitä
mustapippuria
yrttisuolaa
 
Keitä punajuuret sekä perunat kypsiksi ja anna niiden jäähtyä, soseuta sauvasekoittimella. Sekoita soseeseen jauheliha, pilkottu sipuli ja keltuaiset. Jos taikina tuntuu löysältä, lisää kauraleseitä tarpeen mukaan. Mausta yrttisuolalla ja mustapippurilla.
 
Muotoile pellille pienehköiksi pihveiksi ja paista uunissa 225 asteessa n. 15 minuuttia.
 
Oivallinen ruoka perunoiden kaveriksi varsinkin näin sadonkorjuuaikaan...nam!
 
                                                                           - Meri
 
edit:
 
Uusi hieman muunneltu versio:
 
3 punajuurta
3 perunaa
600 g jauhelihaa
pari sipulia
2 munaa
kauraleseitä
reilu 1 tl suolaa
valkopippuria
mustapippuria
timjamia
 
Valmistus kuten yllä.