Olen tykästynyt Antipastaa-blogiin ja käyttänyt monia sen ohjeita aina siitä asti, kun gluteeniviljat poistuivat ruokavaliostani. Nyt kun Antipastaa on ehkä siirtymässä historiaan, minun täytyy tallettaa rakkaimmat reseptini tänne, jotta ne eivät katoa hyppysistäni. Pulla on yksi suurimpia gluteenittoman leivonnan haasteista. Tämä Antipastaa-blogin Annan pullaohje toimii! Nämä herkulliset pullat ovat suosiolla erilaisia kuin vehnäpullat, mutta ainakaan minua se ei haittaa. Tein näistä viimeksi laskiaispullia, myös mustikkatäytteiset pullat onnistuvat hyvin. Korvapuusteja en ole vielä kokeillut. Olen muokannut ohjetta hieman omaan makuuni sopivaksi.

2 dl (90 g) mantelijauhetta
4 rkl (25 g) kookosjauhoa
4 rkl (40 g) psylliumia
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
0,75-1 dl sokeria
1-2 tl kardemummaa
3 munaa
2,5 dl vettä


Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää munat, vatkaa sähkövatkaimella ja lisää vesi heti munien jälkeen. Vatkaa muutaman minuutin ajan, kunnes taikina muuttuu paksummaksi. Anna taikinan levätä vielä muutama minuutti, muotoile sitten pulliksi. Lopputulos on parempi, kun pullia ei painele liikaa. Paista 175 asteessa noin 30-35 minuuttia, kunnes pullat ovat saaneet väriä ja tuntuvat kypsiltä. Pullat lässähtävät herkästi jos ne ottaa liian aikaisin uunista, joten paistossa vaaditaan malttia. Anna pullien asettua hetki paiston jälkeen rauhassa.

        - Meri