Olen nyt tammikuun aikana kokeillut sellaisia ruokia, joita emme aiemmin ole tehneet. Tämä oivallinen perunapata oli yksi näistä uutuuksista. Alkuperäinen resepti löytyi Kotimaisten kasvisten sivuilta. Teimme lisäksi nan-leipää, joka sopi hyvin tämän ruuan kaveriksi. Oikein hyvä kasvisruoka!
 
öljyä
1 sipuli
jauhettua inkivääriä
2 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1 tl currya
0,5 tl chiliä
2 dl vettä
1 pieni purkki tomaattipyreetä
8 perunaa
1 pss vihreitä papuja (pakaste)
1 prk minimaisseja
1 pss pakasteherneitä
 
Pilko sipuli ja hienonna valkosipuli. Keitä pavut kypsiksi vedessä ja valuta ne. Kuumenna öljy, lisää curry, inkivääri sekä chili ja sipulit. Kuullota sipuleita hetki, lisää sitten tomaattipyree, vesi ja pilkotut perunat. Sekoita hyvin ja anna padan hautua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Lisää minimaissit ja hauduta vielä noin viisi minuuttia. Lisää lopuksi pavut ja herneet ja hauduta vielä pari minuuttia, kunnes herneet ja pavut ovat lämmenneet.
 
Suosittelen!
 
                                                      - Meri