Törmäsin tähän linssikeiton ohjeeseen netissä seikkaillessani ja halusin kokeilla sitä. Kannatti. Syötyäni ensimmäisen satsin tätä piti saada kohta lisää, ja valmistin kaksinkertaisen annoksen, joka juuri ja juuri mahtui suurimpaan kattilaamme. Keitto soveltuu hyvin pakastettavaksi, joten sikälikin sitä kannattaa tehdä isompi annos kerralla. Alla oma näkemykseni keitosta.


öljyä

1–3 porkkanaa

1–2 sipulia

3 valkosipulinkynttä

2 dl vihreitä linssejä

1 litra vettä

2 kasvisliemikuutiota

2 tl sinappia

1 tl paprikajauhetta

1 tl hunajaa

sitruunamehua


Valmista kasvisliemi liuottamalla liemikuutiot kiehuvaan veteen. Siivuta porkkanat, pilko sipuli ja hienonna valkosipuli. Kuullota kasviksia öljyssä muutama minuutti, lisää sitten kasvisliemi. Lisää huuhdotut linssit kattilaan. Keittele miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Lisää mausteet. Voit lisätä suolaakin jos siltä tuntuu, minun suuhuni liemikuutioista saatava suolaisuus on riittävä. Anna keiton jäähtyä hieman ennen nauttimista.


- Meri