Heinä- ja elokuun mittaan emme juuri päässeet leipomaan tai laittamaan ruokaa toistuvien kriisien ja katastrofien vuoksi, mutta alkavaa omenasatoa emme kuitenkaan voineet vastustaa. Niinpä turvauduimme omenakaurapaistokseen, joka mielestäni on omenaherkuista helppotekoisin. Tämä resepti on sekoitus omaa vanhaa reseptiäni ja viime joulun joululahjakirjan Ann-Kristin Hallgrenin Kakut ja muut omenaherkut reseptiä.

Omenoita

Mausteliejuun:
1 rkl margariinia
1 rkl fariinisokeria
1 tl kanelia

Muruseokseen:
2 dl kaurahiutaleita
0,75 dl vehnäjauhoja
75 g margariinia
3 rkl fariinisokeria

Jäätelöä

Pilko omenoita voideltuun, halkaisijaltaan n. 20 cm vuokaan. Sulata ja sekoita keskenään kattilassa voi, sokeri ja kaneli ja voitele omenat liejulla. Nypi sekaisin muruseoksen ainekset ja ripottele vuokaan. Paista 200 asteessa n. 35 minuuttia. Tarjoile kuumana vanilja- tai nougatjäätelön kanssa.
                                                           -Mila