999208.jpg

Kuten olette ehkä huomanneetkin, olemme aika pitkälti luopuneet tavallisesta valkoisesta sokerista ja siirtyneet tummiin, aromikkaisiin sokereihin. Tuumimme, että marengit ovat ehkä sellainen juttu, jossa on pakko käyttää tavallista valkoista kidesokeria. Aloin kuitenkin haaveilla ruokokidesokeriin tehdyistä aromikkaista marengeista. Pakkohan sitä oli sitten kokeilla, ikään kuin viimeisenä koetinkivenä "vaihtoehtosokereille". Ja kas kummaa, sehän toimi! Olen nyt tehnyt näitä pari kertaa, ja kokemusteni mukaan vaahdosta tulee yhtä kovaa ja kestävää kuin valkoisella sokerilla, leivosten väri vain on valkoisen sijasta vaaleanruskea. Yhdistin marenkikokeiluun erään toisen jekun joka tuli mieleeni eräänä päivänä, kun aloin visioida minttusuklaan makuisista marengeista.

 

Nämä ovat herkkua!

 

3 valkuaista
1,5 dl ruokokidesokeria
100 g Marianne-levysuklaata

 

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on erittäin tiivistä. Rouhi veitsellä jääkaappikylmä suklaa vaahdon sekaan pieneksi muruksi. Sekoita ja nostele taikina uunipellille sopiviksi kasoiksi. Paista miedolla lämmöllä, esimerkiksi yön yli n. 50 asteessa.

 

Suosittelen!

                               - Meri