Gluteenittomat ässät olivat pitkään haavelistallani. Kun viimein tartuin toimeen, lopputulos ilahdutti! Tällä ohjeella syntyy kevyitä, ilmavia, rapeita ja todella herkullisia pikkuleipiä. Alkuperäinen resepti löytyi Kodin kuvalehden nettisivuilta. Alla oma, hieman muokattu versiomme ässistä. Mantelijauheen käyttö ei ole välttämätöntä, sen tilalla voi käyttää enemmän kaurajauhoa, mutta manteli tuo makuun oman maukkaan lisänsä.

n. 60 kpl

200 g margariinia
1,5 dl sokeria
1 muna
1 dl mantelijauhetta
1,5 dl gluteenittomia kaurajauhoja
2 dl maissitärkkelystä
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
ripaus suolaa

pinnalle:
1,5 rkl sokeria
1,5 tl kanelia

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna edelleen vatkaten. Sekoita keskenään mantelijauhe, kaurajauhot, maissitärkkelys, vaniljasokeri, leivinjauhe, kaneli ja suola. Sekoita kuivat aineet munasokerivaahtoon.

Siirrä taikina muovipussiin. Helpoiten se käy, kun asetat muovipussin esimerkiksi puolen litran mittaan tai muuhun sopivan kokoiseen astiaan ja käännät pussin reunat astian reunojen yli. Kun taikina on pussissa, tee pussiin solmu ja leikkaa pussin alakulmaan pieni reikä. Ässät leviävät reilusta uunissa, joten niistä kannattaa tehdä pieniä ja kapeita.

Pursota taikina leivinpapereille ässän (tai vaikka kissan tai minkä tahansa) muotoisiksi pikkuleiviksi. Taikinasta tulee monta pellillistä. Sekoita kaneli ja sokeri keskenään ja ripottele seosta pikkuleipien päälle. Paista 200 asteessa noin 7-8 minuuttia tarkasti vahtien. Pikkuleivät tummuvat helposti.

       - Meri