mariannetennenpaistoa-normal.jpg
 
mariannekeksut-normal.jpg
 
Löysin kirjastosta vegaanisen herkkukirjan, joka houkutteli kokeilemaan reseptejä. Nämä minttusuklaiset keksit vaikuttivat lupaavilta, ja niistä tulikin kerrassaan herkullisia. Kyseinen kirja on Raisa Kettusen Puputyttö ja vohvelisankari. Tässä on oma versiomme kekseistä:
 
200 g Sinistä keijua
2 dl fariinisokeria
1dl ruokokidesokeria
1 tl vaniljasokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
220 g eli 1 pss (paperi-)Marianneja
100 g tummaa suklaata
 
Rouhi Mariannet. (Voit myös käyttää Marianne Crush-jauhetta.) Paloittele suklaa sopiviksi sattumapaloiksi.
 
Vaahdota sokerit ja huoneenlämpöinen margariini. Sekoita keskenään vehnäjauhot, vaniljasokeri, kaakao, sooda ja suola. Lisää jauhoseos vaahtoon ja sekoita, kunnes taikinasta tulee tasaista. (Jauhojen määrä suhteessa vaahtoon tuntui suurelta, ja sekoittamisessa oli täysi työ. Taikina kuitenkin toimi hyvin jauhoisuudesta huolimatta!)
 
Lisää lopuksi taikinaan karkkirouhe sekä suklaa ja sekoita hyvin. Nostele taikinasta pellille nokareita väljästi. Kuvista huomaa, kuinka paljon keksit leviävät, tila on siis tarpeen! Paista 175 asteessa 8-12 minuuttia. Jos keksit ovat uunissa liian kauan, niistä tulee todella kovia. Kannattaa siis ottaa ne ajoissa pois, mieluiten jo siinä vaiheessa, kun ne eivät ole vielä täysin laskeutuneet. (Keksit kohoavat uunissa.)
 
Vaikka paisto vaati huolellisuutta, lopputulos oli vaivan arvoinen. Suosittelen!
 
                                               - Meri