Olemme kesän aikana kokkaileet runsaasti reseptejä Johan Åkerbergin Suklaakirjasta ja taas kerran käännyimme suklaan himossa tämän opuksen puoleen. Kirjasta on sanottava, että siinä on todella paljon hyviä, inspiroivia, sopivan yksinkertaisia reseptejä, mutta läheskään aina lopputulos ei vastaa kirjan kuvaa - niin tämänkin kakun kanssa. Uunin kanssa saattoi käydä joku erhe, sillä ensin kakku ei tuntunut kypsyvän lainkaan ja yhtäkkiä se olikin aivan valmis. Siitä riippumatta tämä oli taivaallisen hyvää ja tulee varmasti leivottua uudellenkiin!

175 g margariinia

2 rkl kaakaojauhetta

3,5 dl sokeria

2 munaa

1 tl vaniljasokeria

2,5 dl vehnäjauhoja

reilu desi valkoista suklaata isona rouheena

reilu desi tummaa suklaata isona rouheena

1 dl (saksan)pähkinöitä rouheena

Sulata voi, sokeri ja kaakaojauhe (sic!) kattilassa miedolla lämmöllä, anna jäähtyä. Lisää muut ainekset, mutta älä sekoita liikaa. Kaada leivinpaperoituun vuokaan (n.25*25). Paista 175-200 asteessa 15-30 minuuttia. Valmis kakku on kiinteä reunoilta, mutta pehmeä keskeltä. Yritä antaa jäähtyä ennen syömistä :).

 

                                                              -Mila