Tämä resepti osui silmiini eräästä joulukirjasta ja sain saman tien mahdollisuuden kokeilla reseptiä muutamien ystävieni tullessa jouluiselle vierailulle luokseni. Kaikessa tohinassa reseptin päivitys unohtui, mutta onneksi huomasimme erheemme ennen kirjan palauttamista kirjastoon - kakku oli nimittäin poikkeuksellisen helppoa ja huumaavan hyvää! Alkuperäinen resepti oli Otavan kustantamasta kirjasta Joulua! nimellä "Ruskea mantelikakkku".
 
3 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
4 rkl kaakaojauhetta
150 g sulatettua margariinia
2 munaa
100 g mantelirouhetta
 
Sekoita kulhossa ensin kuivat aineet. Lisää sula margariini ja munat, sekoita hyvin. Lisää viimeisenä mantelirouhe. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan ja paista 200 asteessa n. 20 minuuttia. Kakun tulisi olla hieman tahmeaa keskeltä. Jäähdytä kakkua hieman ritilällä. Tarjoile jäätelön kera.
 
Tässä tätä kirjatessa minulle tuli tunne, että nämä aineosat olen kirjannut monesti - ja niin onkin, että tämähän on melkein kopio Gladdiksesta. En kuitenkaan malttanut jättää tätä pois, koko kakku todella vei minun ja muidenkin sydämen mennessään!
 
                                                                                                       -Mila