Pannukakku on ollut yksi gluteenittoman elämän suurista haasteista. Ensimmäiset yritykset olivat kyllä syömäkelpoisia, mutta kaukana perinteisen pannarin herkullisuudesta. Lopulta ponnisteluni palkittiin ja onnistuin luomaan pannukakun, jota syö ilokseen. Oi onnea! Omenasosetta ei ole aina saatavilla, ja niissä tapauksissa aion käyttää pannariin litran maitoa. Silloin jauhoja pitää kenties laittaa hitusen enemmän.

 

3 munaa

2,5 dl omenasosetta

7,5 dl (punaista) maitoa

1 tl suolaa

3 rkl fariinisokeria

n. 4 dl Semperin hienoa jauhoseosta

1 tl leivinjauhetta

pari ruokalusikallista öljyä tai voisulaa

kardemummaa

 

Vatkaa munat kevyesti. Lisää omenasose, maito, suola ja sokeri. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää ne taikinaan siivilän läpi koko ajan vatkaten. Lisää rasva ja kardemumma. Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia. Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia.

- Meri