1445640.jpg

Sattuipa männä viikolla sillä tavalla kummallisesti, että meillä oli yhteinen vapaaviikonloppu. Kyseinen ilmiö ei ole tullut kovin tutuksi, joten päätimme ratkaista yhteisen ajan yhtälön mm. laittamalla ihania herkkuhampurilaisia. Viime kerrasta viisastuneina teimme pihveistä vähemmän lihaisia - näin syömisen jälkeen ei tullut pommin nielaissut olo. Sämpylöiksi Meri leipoi meille sellaisia hatusta vedettyjä kurpitsansiemensämpylöitä, mutta kukin leipokoon tässä omia lempisämpylöitään, sillä reseptiä meillä ei ole.

Pihvit:
500 g jauhelihaa
1-2 sipulia pikku pilppuna
2-3 porkkanaa pienenä raasteena
2 munaa
1 prk tomaattipyrettä
1 rkl sinappia
2 tl suolaa
mustapippuria, chiliä, valkosipulijauhetta (kaikkia paljon)
3 rkl vehnäjauhoja, korppujauhoja tai leseitä
pieni loraus maitoa

Laita jauhot ja maito hetkeksi turpoamaan kulhoon. Lisää kaikki muut ainekset ja sekoita kunnolla. Pyörittele käsin suuriksi lihapulliksi ja litistä sitten leivinpaperille suhteellisen ohuiksi pihveiksi (huom: pihvit kutistuvat uunissa, mutta paksuista pihveistä tulee liian raskaita). Paista 200 asteessa 20-30 minuuttia. Valmiit pihvit ovat hassun oransseja johtuen tomaatin ja porkkanan määrästä, mutta maku on silti kohdallaan. Tästä määrästä pitäisi valmistua 2-3 pellillistä pihvejä (n. 20 kpl).

Lisäksi leivo sämpylöitä ja varaa täytteeksi myös
-salaattia
-kurkkua
-tomaattia
-majoneesia tai vastaavaa (tässä tapauksessa salaatinkastiketta)
-ketsuppia
-sinappia
-(kuullotettua) sipulia
                                                                         -Mila