Nämä cookiet ovat alunperin Sanna Töringen kirjasta Suklaata ja kahvihetkiä. Halusin tehdä viemisiksi erityisen hyviä pikkuleipiä, kun Mila vei minut tapaamaan ensi kertaa erästä iäkästä sukulaistätiään. Vierailu meni ihan kivasti, joten eivät nämä pikkuleivät ainakaan ensivaikutelmaa pilanneet ;) Ja hyviähän nämä olivatkin...

125 g margariinia

1,5 dl ruokosokeria

1 muna

3 dl vehnäjauhoja

0,5 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

2 tl kanelia

1 tl vaniljasokeria

100 g tummaa suklaata

 

Sekoita voi ja sokeri keskenään. Lisää muna. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, suola, kaneli sekä vaniljasokeri ja lisää kaikki yhdessä taikinaan. Rouhi suklaa ja lisää se taikinaan. Muotoile taikinasta keksejä ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

                                                              - Meri

 

Edit / 18.5.2011

 

En millään jaksanut askarrella äitienpäiväkorttia, joten päätin leipoa keksin kortiksi. Päädyin tähän reseptiin, mutta muutin sitä hieman samalla. Keksit ovat aivan ihania, ja niissä maistuu erityisen paljon keksitaikinan hyvyys!

 

 

200 g margariinia

3 dl ruokosokeria

2 muna

5 dl vehnäjauhoja

1 dl kaurahiutaleita

1 tl leivinjauhetta

2 ripausta suolaa

4 tl kanelia

2 tl vaniljasokeria

250-300 g tummaa suklaata

 

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, suola, kaneli sekä vaniljasokeri ja lisää kaikki yhdessä taikinaan. Rouhi suklaa ja lisää se taikinaan. Muotoile taikinasta keksejä ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

 

                                    -Mila