Tämän vuoden uusien ruokien tammikuun ensimmäinen uutuus oli oikein onnistunut. Maukkaita pyöryköitä, jotka ovat lisäksi hauskan vihreitä. Alkuperäinen ohje löytyi Yhteishyvästä.   


1 pussi (150 g) pakastepinaattia
400 g broilerin jauhelihaa
1 (luomu)sitruuna
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 dl pecorino romano-raastetta
1 tl suolaa

Sulata pinaatti siivilässä ja painele siitä lusikalla neste pois. Sekoita pinaatti ja jauheliha. Pese sitruuna ja raasta kuori. Hienonna sipuli ja valkosipuli. (Meillä ei ole tapana kuullottaa sipuleita pyöryköihin, vaikka niin tekemällä sipulista saa toki kesympää.) Raasta pecorino hienoksi raasteeksi. Yhdistä kaikki ainekset taikinaksi, muotoile kostutetuin käsin tai lusikalla pyöryköiksi. Paista uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.

    - Meri