1248099789_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Tämä kakku on hieman muunneltu versio Maria Öhrnin Pehmeät suklaakakut -kirjasta löydetystä reseptistä. Tämä on siitä erikoinen suklaakakku, ettei sitä tarvitse paistaa - ainekset vain sekoitetaan ja jäähdytetään. Lopputulos on herkullinen ja niin täyteläinen, ettei tätä pysty nauttimaan kerralla kovinkaan muhkeaa palaa.

 

Pohja:

pieni paketti mantelimassaa

 

Täyte:

125 g margariinia

3 dl kuohukermaa

350 g tummaa suklaata

150 g maitosuklaata

2 rkl rommia

 

Kaaviloi mantelimassa niin suureksi pyöryläksi, että se peittää halkaisijaltaan noin 21 cm:n irtopohjavuoan pohjan. Sulata margariini miedolla lämmöllä kattilassa ja lisää kerma. Kiehauta ja nosta kattila levyltä. Taita suklaalevyt paloiksi kerma-voi-seokseen ja sekoita tasaiseksi. Lisää rommi. Kaada taikina vuokaan mantelimassa päälle ja jäähdytä kakkua jääkaapissa vähintään neljä tuntia.

 

                                                                                                              - Meri