Tämä kakku on hieman muunneltu versio Maria Öhrnin Pehmeät suklaakakut -kirjasta löydetystä reseptistä. Tämä on siitä erikoinen suklaakakku, ettei sitä tarvitse paistaa - ainekset vain sekoitetaan ja jäähdytetään. Lopputulos on herkullinen ja niin täyteläinen, ettei tätä pysty nauttimaan kerralla kovinkaan muhkeaa palaa.
Pohja:
pieni paketti mantelimassaa
Täyte:
125 g margariinia
3 dl kuohukermaa
350 g tummaa suklaata
150 g maitosuklaata
2 rkl rommia
Kaaviloi mantelimassa niin suureksi pyöryläksi, että se peittää halkaisijaltaan noin 21 cm:n irtopohjavuoan pohjan. Sulata margariini miedolla lämmöllä kattilassa ja lisää kerma. Kiehauta ja nosta kattila levyltä. Taita suklaalevyt paloiksi kerma-voi-seokseen ja sekoita tasaiseksi. Lisää rommi. Kaada taikina vuokaan mantelimassa päälle ja jäähdytä kakkua jääkaapissa vähintään neljä tuntia.
- Meri
Kommentit