Pitkän haaveilun jälkeen teimme vihdoin tätä herkkua. Apunamme keittiössä hääri neiti Kaakao, joka valmisti mahtavan okonomiyakitaikinan kutakuinkin tähän tapaan. Minä loihdin kastikkeen, josta tuli erinomaista, vaikka itse sanonkin. Tässä reseptissä on oleellista kaikki, eli älä unohda majoneesia ja kastiketta. Elämys syntyy makujen yhdistelmästä!

1 pieni (varhais)kaali
0,25-0,5 dl ruohosipulia silppuna
2 rkl sokeria
2 rkl soijakastiketta
5 munaa
1,25 dl perunajauhoa
1,25 dl kaurajauhoa
1 dl seesaminsiemeniä

kastike:
teriyakikastiketta
soijakastiketta
sitruunamehua
inkiväärijauhetta
omenaviinietikkaa

tarjoiluun majoneesia ja tonnikalaa (tai haluamaasi lisuketta)


Leikkaa kaali mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Lisää ruohosipuli, sokeri ja soijakastike kaalin joukkoon, sekoita hyvin.

Vatkaa munien rakenne rikki toisessa kulhossa. Lisää jauhot ja seesaminsiemenet. Sekoita munajauhoseos kaaliseoksen joukkoon.

Sekoita kastikkeen ainekset.

Paista taikinasta pannulla pieniä lettuja. Levitä valmiille letuille majoneesia, kastiketta sekä tonnikalaa ja nauti!

   - Meri