Eräänä iltana halusimme leipoa itsemme ja vieraidemme iloksi jotain oikein ihanaa ja suklaista. Oli juuri oikea hetki tarttua Sanna Kiisken ja Lee Ehnqvistin Ihanat kuppikakut -kirjaan, jonka mutakuppikakuista olen jo pitkään haaveillut. Emme pettyneet! Kuppikakkujen rakenne oli suussasulava ja maku voimakkaan suklainen ja herkullinen. Näitä tehdään taatusti toistekin. Jos gluteenittomuuteen ei ole tarvetta, ohjeen voi toteuttaa vehnäjauhoilla.

Reseptin annos on melko pieni (alle kymmenen leivosta), joten isommalle porukalle kannattaa tehdä kaksinkertainen satsi.

 

150 g voita tai margariinia

2 munaa

2 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Semperin hieno)

2,5 dl sokeria

4 rkl kaakaojauhetta

2 tl vaniljasokeria

0,25–0,5 tl suolaa

 

Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat kevyesti käsivispilällä rasvan joukkoon. Lisää kuivat aineet varovasti käännellen, vältä turhaa sekoittamista. Jaa taikina muffinivuokiin. Suosittelemme käyttämään Pirkan Amerikanmuffinivuokia, jotka pitävät muotonsa hyvin. Paista 175 asteessa 15–20 minuuttia. Leivokset saavat jäädä keskeltä tahmeiksi.

Kun otimme leivokset uunista, ne olivat tahmeita paitsi keskeltä, oikeastaan kaikkialta uloimpia reunoja lukuunottamatta. Pienen jäähdyttelyn jälkeen kuppikakkujen keskelle oli ilmaantunut pieni kraatteri. Meitä se ei pahemmin haitannut, mutta jos haluaa leivostensa näyttävän oikein fiineiltä ja edustuskelpoisilta, niiden keskelle voi pursottaa ruusukkeet esimerkiksi kermavaahdolla.

Nämä kuppikakut ovat todella intensiivisen makuisia, joten suosittelen nauttimaan ne vaikkapa vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera.

- Meri