964946.jpg


Mustikkapiirakan lisäksi teimme perjantaiksi näitä mantelimakeisia, jotka saavuttivat yleisön suosion. Löysin aikaisemmin tällä viikolla Milan reseptileikelaatikosta mielenkiintoisen karamellikuorrutettujen pähkinöiden ja manteleiden ohjeen, jonka toteuttamisesta aloin heti haaveilla. Muistelin hunajapaahdettuja manteleita, jotka ovat suurta herkkuani, ja mietin voisiko reseptin avulla saada aikaiseksi jotain samankaltaista. Koska vieraiden joukossa oli pähkinäallergikko, toteutin ohjeen pelkästään manteleilla.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />


Käytin näihin viimeiset muscovadasokerimme muruset, mikä ei tainnut olla paras mahdollinen valinta…se ei käyttäytynyt oletetulla tavalla sulatettaessa. Seuraavalla kerralla käytän alkuperäisen ohjeen mukaisesti fariinisokeria. Ehkäpä saan myös hankittua jauhettua neilikkaa, joka puuttui tällä kertaa kaapistamme.Alkuperäinen ohje oli otettu Pirkasta 11/2005.


Ja ai niin, tuo nimi tulee siitä, että ensimaistamalta pippuri maistui mielestäni kauhean vahvasti ja toi mieleeni turkinpippurimakeiset...seuraavan kerran kun söin näitä, eivät ne enää maistuneetkaan niin pippurisilta. Kumma juttu!150 g kokonaisia, kuorittuja manteleita

1 dl tummaa sokeria

1 maustemitallinen jauhettua kanelia

0,5 maustemitallista jauhettua kardemummaa

0,5 maustemitallista jauhettua mustapippuria

ripaus suolaaSekoita mausteet sokeriin. Kaada sokeriseos ja mantelit laakeaan kasariin. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Kun sokeri on sulanut, kaada seos leivinpaperin päälle uunipellille. Erottele mantelit toisistaan. Anna jäähtyä.


                                                    -Meri