Thaimaan reissulla reilu vuosi sitten ihastuimme pad thaihin, herkulliseen riisinuudeliruokaan. Kokeilimme nyt ensimmäistä kertaa tehdä sitä itse kotona, ja se onnistui loistavasti.

 

n. 1 dl maapähkinöitä
n. 200 g riisinuudeleita
öljyä
paprikajauhetta
chilijauhetta (tai tuoretta chiliä pieneksi pilkottuna)
3 porkkanaa
3 valkosipulinkynttä
200 g pak choita tai esim. varhais- tai lehtikaalia tms.
1 tlk vesikastanjaviipaleita
noin 1 dl silputtua kevät- tai ruohosipulia
seesaminsiemeniä
6 kananmunaa

kastike:
0,75 dl tamarinditahnaa
noin 0,5 dl kookossokeria (tai fariinisokeria)
0,5 dl kalakastiketta

tarjoiluun:
1 lime lohkoina
rouhittuja suolapähkinöitä
ruohosipulia silputtuna

 

Paahda maapähkinöitä uunissa 175 asteessa kunnes ne saavat hieman väriä ja uunista tulee paahdettu tuoksu. Laita syrjään odottamaan.

Kaada nuudeleiden päälle kuumaa vettä ja anna niiden pehmetä muutaman minuutin ajan välillä sekoitellen. Kaada lävikköön ja huuhdo kylmällä vedellä. Jätä nuudelit lävikköön kuivumaan.

Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi tikuiksi. Hienonna valkosipuli. Viipaloi pak choi.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

Kuumenna öljy vokkipannussa. Lisää paprika ja chili. Lisää porkkanat ja valkosipuli. Pyörittele hetken aikaa pannulla, kunnes porkkana alkaa kypsyä. Lisää sipulisilppu, pak choi, vesikastanjat ja seesaminsiemenet. Kypsennä vielä hetki.

Kokoa kasvikset pannun laidoille ja riko kananmunat keskelle. Kypsennä ja sekoita kananmunat riekaleiksi. Sekoita kasvisten kanssa.

Lisää paahdetut maapähkinät, nuudelit ja kastike. Sekoita tasaiseksi. Sekoittele pannulla kunnes nuudelit lämpenevät. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

Nauti suolapähkinärouheen, limetin ja ruohosipulisilpun kanssa.


    - Meri