Perimme jokin aika sitten pashamuotin, joten tänä pääsiäisenä teimme ensimmäistä kertaa itse pashaa. Pashan tekemisessä on monia koulukuntia, mutta mielestäni juuri tämä resepti (samalta tädiltä saatu kuin muottikin) on kaikista parhain. Samaisella sukulaistädillä oli tapana pakastaa jonkin verran vadelmia tarjoiltavaksi pashan kanssa. Nerokas keksintö, sillä raikkaat pakastemarjat täydentävät täyteläistä pashan makua! Meiltä ei löytynyt tällä kertaa vadelmia (jossain kohtaa talvea unohdimme, mitä varten niitä oli säästelty), mutta mansikat toimivat yllätyksekseni yhtä hyvin. Joku kunnianhimoisempi saattaisi tarjota pashan kanssa jopa mustikka-mansikka-vadelmakimaran.

1 dl kuohukermaa

50 g voita

1 dl sokeria

1 tlk maitorahkaa

1 muna

1 tl vaniljasokeria

muutama loraus sitruunamehua

0,25 dl mantelirouhetta

0,25 dl rusinoita

mansikoita, mustikoita tai vadelmia tarjoiluun

Vatkaa ensin kerma vaahdoksi. Vatkaa sitten eri kulhossa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää voi-sokerivaahtoon muut ainekset ja viimeisenä kermavaahto. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada harsokankaalla peitettyyn muottiin ja nosta muotti kulhoon, jossa hera pääsee vapaasti valumaan muotista pois. Taita harson ylimääräiset reunat muotin päälle ja lisää painoksi pari säilykepurkkia. Anna valua jääkaapissa seuraavaan päivään. Tarjoile juuri sulaneiden marjojen kera.

                                                                      -Mila