Lapsena, kun jollakulla perheessäni oli syntymä- tai nimipäivät, sitä juhlistettiin leipomalla aamupalapöytään näitä maailman herkullisimpia juustosarvia. Juustosarvet ovat aivan tajuttoman hyviä, mutta niitä ei kannata luulla voisarvien eli croissantien sukulaiseksi, sillä näille kahdelle yhteistä on lähinnä muoto. Siinä missä croissantit ovat lehteviä (ja toisinaan hieman mauttomia), ovat juustosarvet täyteläisiä ja taivaallisen makuisia. Useimmat juustot varmaan sopivat käytettäviksi, mutta itse olen havainnut, että Polarin 350 grammainen möhkäle on juuri sopivan kokoinen ja makuinen tähän leipomukseen.

Taikina:
7 dl vehnäjauhoja
5 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
4 dl juustoraastetta
100 g margariinia
2 prk kermaviiliä

Täyte:
2 munaa
5 dl juustoraastetta

Sekoita kuivat aineet ja juustoraaste keskenään. Nypi joukkoon pehmeä margariini. Lisää kermaviili ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina neljään osaan ja kauli jokaisesta osasta tasainen ympyrä. Käytä apunasi sen verran jauhoja, ettei taikina jämähdä kiinni alustaan. Jaa levyt kuuteen tai kahdeksaan kolmioon (kuudesta tulee kauniimpia kuin kahdeksasta). Sekoita munat ja juustoraaste tasaiseksi massaksi. Annostele kolmioiden leveään päätyyn täytettä ja rullaa kolmiot kiinni. Asettele sarven muotoisiksi pellille ja voitele munalla. Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia.

Tästä määrästä taikinaa tulee kaksi hyvin täyttä pellillistä, eli enemmän kuin kukaan jaksaa yhdessä aamussa syödä. Näitä kuitenkin kannattaa leipoa niin paljon, että osan saa pakkaseen, sillä nämä ovat verrattoman nopeita ja helppoja lämmittää evääksi, tarjottavaksi tai välipalaksi.

                                                -Mila