Viime kesänä joka paikassa oli yhtäkkiä tarjolla pulled pork -hampurilaisia ja me maistelimme niitä aina mahdollisuuden tullen ilolla. Pikku hiljaa rupesimme myös pohtimaan, että näitähän voisi tehdä itsekin ja muutama viikko sitten pääsimme vihdoin hommiin. Selailimme runsaasti ohjeita, mutta lopulta päädyimme noudattamaan Valion reseptiä hyvin uskollisesti. Herkullista siitä tulikin!

 

800 g kassleria

2 valkosipulin kynttä

0,5 tl chiliä

1 tl paprikajauhetta

1 tl mustapippuria

2 tl suolaa

1+1 dl savubarbequekastiketta

 

Laita kassler muovipussiin. Sekoita keskenään mausteet ja 1 dl barbequekastiketta ja kaada ne pussiin. Sulje pussi ja pyörittele sitä hetki, jotta mausteet levittyvät hyvin lihan pintaan. Anna marinoitua jääkaapissa yön yli.
 
Ota liha huoneenlämpöön 1 t ennen paistamista. Siirrä liha uunivuokaan ja kaada päälle marinadi pussista. Paista ensin  30 minuuttia 200 asteessa. Laske uunin lämpötila 125 asteeseen, kääri liha folioon ja laita takaisin uuniin. Paista vielä n. 4 t. Poista liha foliosta ja riivi haarukoilla suikaleiksi. Kaada mukaan vielä viimeinen desilitra barbequekastiketta ja rapeuta uunissa 225 asteessa 15 minuuttia.
 
Tarjoile esimerkiksi hampurilaissämpylöiden, ciapattan tai bageleiden välissä salaatin ja tomaatin kera.
   
   
  -Mila