Samana viikonloppuna kun kuulin inspiroivasta risotosta, minulle tuli himo jätskiannokseen, jossa olisi murennettua marenkia sekä piparkakkua ja koko komeuden kruunaisi suklaakastike. Neiti Kaakao kannatti ajatusta, ja aloimme miettiä miten saisimme kastikkeen kokoon. Meillä ei ollut kermaa, joten aiemmin blogitettu luottosuklaakastikkeemme ei käynyt. Löysin kermattoman, lupaavan ohjeen Jäätelö - täydellinen nautinto -kirjastamme (kirjoittanut Susanna Tee). Kastikkeesta tuli ihanaa ja karkkimaista, se ansaitsee tulla mainituksi täällä. Tätä herkkua keittelemme epäilemättä vielä monta kertaa!

50 g tummaa suklaata
25 g margariinia
2 rkl kahvia
2 rkl rommia
2,5 dl/ 175 g fariinisokeria
2 rkl siirappia
1 rkl kaakaojauhetta


Sulata suklaa ja margariini kattilassa. Lisää kahvi, rommi, sokeri, siirappi ja kaakaojauhe. Kiehauta ja keitä sekoittamatta kolmesta viiteen minuuttia. (Jos kastiketta keittää liikaa, se muuttuu jäätelön päällä kovaksi karkiksi. Tämä voi tapahtua jo viidessä minuutissa, jos kattila on laakea.) Kaada kastike jäätelön päälle kuumana.

                                                  - Meri

edit: Teimme tätä kastiketta pitkästä aikaa ja samalla uudistimme sitä. Alkuperäisohjeessa oli nesteenä 4 ruokalusikallista maitoa, vaihdoimme ne kahviin ja rommiin, jotka tuovat enemmän makua kastikkeeseen. Vähensimme myös fariinisokerin määrää, alkuperäinen määrä oli 225 g. Suklaisemman maun saavuttamiseksi lisäsimme kastikkeeseen kaakaojauhetta.