Teimme näitä pyöryköitä tämän vuoden uusien ruokien tammikuussa. Herkkua olivat, persilja toimi hyvin näissä. Lisäksi vaikuttaa siltä, että olen viimein keksinyt parhaan korppujauhojen korvikkeen gluteenittomiin lihapulliin. Vastaus on perunakuitu: hyvä maku, hyvä rakenne!

 

0,5 dl perunakuitua (Semper Pofiber)

pari ruokalusikallista vettä

1 muna

0,5 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna

1 rkl sitruunamehua

2 tl paprikajauhetta

1 tl currya

1 tl suolaa

400 g broilerin jauhelihaa

 

Sekoita perunakuitu, vesi ja muna keskenään. Anna turvota hetki ja lisää muut ainekset. Muotoile massasta pyöryköitä uunipellille. Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia.

 

- Meri