Kas tässäpä superhelppo ja nopea kasvisruoka. Soijabolognese valmistuu hetkessä, mutta tarpeen vaatiessa kestää pidempääkin haudutusta ruokailijoita odotellessa. Olemme tehneet tätä helpoimman kautta, mutta jos aikaa ja intoa riittää, kastikkeeseen voi pilkkoa sipulia ja kuullottaa sitä hetken öljyssä ennen muiden ainesten lisäämistä.


1 tlk tomaattimurskaa (500 g)

1 tlk tomaattipastakastiketta (390 g, esim. Pirkka)

2–2,5 dl soijarouhetta

n. 2 dl vettä

loraus soijakastiketta (tai ripaus suolaa)

paprikajauhetta

mustapippuria

oreganoa

valkosipulijauhetta tai

kuivattua sipulisekoitusta


Kaada tomaattimurska ja pastakastike kattilaan. Huuhtaise tölkit vesitilkassa ja lisää vesi kattilaan. Kuumenna tomaattiseos ja lisää soijarouhe sekä mausteita maun mukaan. Lisää vettä tarvittaessa. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Nauti pastan ja parmesaanin kera.


- Meri