keksu.jpg

Vieläkin Islannin matkaani lämmöllä muistellen ja näitä meheviä herkkuja kaivaten kävin kiinni kotimaiseen reseptiin, joka näytti lupaavalta. Kekseistä tulikin todella hyviä ja nyt on jo kulunut niin pitkä aika alkuperäisisten keksien maistelusta, että vähemmän aitokin resepti kelpasi, kunhan maku ja rakenne oli kohdallaan. Resepti on alunperin Ilona Pietiläisen kirjasta Lumoava joulu.

50 g sulaa margariinia

2,5 dl kaurahiutaleita

1 dl sokeria

2 rkl vehnäjauhoja (tai 1 rkl mantelijauhoa ja 1 rkl riisijauhoa)

1 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

1 muna

0,75 dl rusinoita

100 g suklaata rouheena

Yhdistä kaikki ainekset, sekoita, lusikoi leivinpaperille ja paista 200 asteessa 8-10 minuuuttia. Keksejä kannattaa levittää hieman lusikoidessaan, sillä ne eivät leviä kovin paljon uunissa. Keksit ovat valmiita, kun ne alkavat ruskistua kevyesti reunoilta. Valmiit keksit jäävät mukavan pehmeiksi ja tahmaisiksi, nam.

                                       -Mila