944968.jpg

Tätä piirakkaa kannattaa tehdä torin tulviessa hyviä luumuja. Piknikillekin piirakka oli helppo ottaa mukaan.

400 g kauramuropakastetaikinaa
luumuja
0,5 dl (hedelmä)sokeria
n. 1 dl paistonkestävää marmeladia
1 dl kaurahiutaleita
1 dl fariinisokeria

Pese ja halkaise luumut sekä poista kivet. Ripottele luumujen leikkauspinnoille sokeria ja anna maustua. Painele 2/3 taikinasta vuokaan ja levitä päälle marmeladia & luumut (leikkauspinta alaspäin). Sekoita jäljelle jäänyt taikina, kaurahiutaleet ja fariinisokeri murumaiseksi seokseksi ja ripottele pinnalle. Paista 175 asteessa 30 minuuttia. Piiras on vastapaistettuna hyvännäköinen ja kaipaa jäätelöä seurakseen, mutta maistuu hyvältä myös kylmänä.
                                                                 -Mila