Tämä kakku herätti kiinnostukseni, kun löysin sen Uusia tuulia -blogista. Olen kokeillut muutaman kerran tätä vahvan suklaista, vähemmän makeaa kakkua ja tykästynyt siihen. Alkuperäisohjeessa on kookoskermasta ja kaakaojauheesta tehty kuorrutus, mutta minä en ole vielä päässyt sinne asti. Olen nauttinut kakun sellaisenaan tai vaniljajäätelön kera.

Toisinaan on haastavaa, jos leipomiseen tarvitaan koneita. Lohdutukseksi voin kertoa, että kerran teimme tätä ystäväni kodissa, jossa ei ollut edes sauvasekoitinta. Muussasimme banaanit ja taatelit vanhanaikaisen käsikäyttöisen sosemyllyn avulla ja sekoitimme kaiken yhteen kulhossa. Vatkasin taikinaa hieman käsivispilällä. Myöskään leivinjauhetta ei löytynyt, joten laitoimme taikinaan teelusikallisen soodaa ja hieman sitruunamehua. Hyvin toimi! Ohessa oma, alkuperäisestä hieman muokattu versioni.

 

2 kypsää banaania

4 munaa

12 tuoretta taatelia (onnistuu myös kuivatuilla, kunhan ne liottaa ensin, mutta tuoreet ovat parempia)

1 dl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

(0,5 tl vaniljasokeria)

(1-2 tl hunajaa)

Pilko banaanit ja laita ne tehosekoittimeen kananmunien kanssa, sekoita tasaiseksi vaahdoksi. Poista taateleista kivet ja lisää ne taikinaan. Lisää muut ainekset ja surauta tasaiseksi. Maista. Jos taikina kaipaa lisää makeutta, lisää hunajaa, vaniljasokeria tai molempia. Uuni tuntuu syövän osan makeudesta, joten taikina saa olla hivenen makeampaa kuin mitä toivot kakun olevan.

Voitele kakkuvuoka vaikkapa kookosöljyllä. Jos käytät irtopohjavuokaa, vuoraa pohja leivinpaperilla ja voitele vain reunat. Paista 200 asteessa 10-20 minuuttia, vuoan koosta ja paksuudesta riippuen. Kakku on valmis, kun hammastikkuun ei jää taikinaa. Anna kakun jäähtyä ennen kuin irrotat sen vuoasta. Päivä tai pari jääkaapissa ei tee kakulle pahaa, mutta minusta se on hyvää myös heti syötynä.

- Meri