Sadonkorjuuaika on taas käsillä, ja talouteemme virtaa mökiltä kaiken muun hyvän lisäksi tuoreita porkkanoita. Niiden inspiroimana leivoin taas takuuhyviä porkkanasämpylöitäni. Kuten aina sämpylöitä tehdessäni, jätin taikinan mahdollisimman löysäksi hyvän maun takaamiseksi. Näin ollen sämpylöitä olisi varsin haasteellista pyöritellä, ne lähinnä vain muotoillaan pellille halutun muotoisiksi kasoiksi. Esteettisemmistä sämpylöistä pitävä tehköön toki tujumman taikinan :)
 
n. 7 dl vettä
2 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
n. 2 rkl siirappia
1 dl pellavarouhetta
n. 6 dl porkkanaraastetta
2 dl kauraleseitä
2 dl kaurahiutaleita
hieman reilu litra vehnäjauhoja
n. 0,5 dl rypsiöljyä

 

Lisää reilusti kädenlämpöiseen veteen suola, siirappi, pellavarouhe ja porkkanaraaste. Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista ja lisää seos taikinaan. Vaivaa taikinaan kauraleseet ja –hiutaleet sekä jauhoja sen verran, että taikinaa pystyy käsittelemään. Lisää öljy vaivaamisen loppuvaiheessa.

 

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Leivo sämpylöiksi, joiden annat kohota tovin vielä pellillä. Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia.
 
                                            - Meri