Olen tämän viikon yksin kirjoittamassa gradua sillä aikaa kun parempi puoliskoni nauttii mökkielämästä kissojemme kanssa. Tarvitsin siis suuren määrän jotain makeaa, jotta jaksan kirjoittaa. Tämä resepti on alunperin neiti Kultasiskolta, vaikka onkin saattanut muuttua hieman matkan varrella. Näistä mokkapaloista tulee mukavan kuohkeita, suunnattoman makeita ja samalla ihanan minttuisia.
 
Taikina:
3 munaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2/3 pss marianne-murskaa (n. 120 g)
3 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
3 tl vanilliinisokeria
2 dl maitoa (tai kahvia)
150 g margariinia sulatettuna
 
Kuorrutus:
50 g margariinia sulatettuna
5 rkl vahvaa kahvia
n. 400 g tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta
1/3 pss marianne-murskaa (n. 60 g)
1 tl vanilliinisokeria

Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi ja lisää vaahtoon vuorotellen keskenään sekoitetut kuivat aineet, maito ja sula margariini. Sekoita tasaiseksi, kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 200 asteessa 13-20 minuuttia.

Sekoita kaikki kuorrutuksen ainekset keskenään niin, että muodostuu levitettävä, mutta suhteellisen jämäkkä kuorrutus (lisää kahvia tai tomusokeria toivotun lopputuloksen saamiseksi). Levitä kuorrutus hieman jäähtyneelle pohjalle. Anna jähmettyä ennen leikkaamista.

                                                      -Mila