vaahtismuffarit-normal.jpg

Saimme käsiimme Sanna Kiiskin ja Lee Ehnqvistin kirjan Ihanat kuppikakut ja halusimme heti kokeilla jotain. Tässä houkuttelevassa reseptissä käytettiin minun rakastamiani minivaahtokarkkeja, joten valitsimme tämän ensimmäiseksi testikappaleeksi.

125 g margariinia

1,5 dl sokeria

2 munaa

1 dl maustamatonta jugurttia

3,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 rkl kaakaojauhetta

n. 2 dl pieniä vaahtokarkkeja

n. 100 g suklaata rouhittuna

 

Kuorrutus:

0,5 dl vettä

0,5 tl valkoviinietikkaa

2 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 valkuainen

+ pieniä vaahtokarkkeja koristeluun

Vaahdota margariini ja sokeri, lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Sekoita joukkoon ensin jugurtti, sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopulta suklaa ja vaahtikset. Taikina on aika tankeaa. Jaa taikina n. 15 vuokaan ja paista 175 asteessa n. 15 minuuttia. Anna valmiiden muffareiden jäähtyä kunnolla.

Kiehauta vesi, etikka ja sokerit siirappimaiseksi seokseksi. Vaahdota valkuainen kovaksi vaahdoksi. Kaada siirappi vaahtoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Voit lopettaa vatkaamisen, kun vaahto on suurinpiirtein marenkimassan kovuista. Pursota vaahto jäähtyneiden muffareiden päälle ja koristele vaahtiksilla.

Muffareista tuli ihan hyviä, mutta ohjeen mukaan tehtyinä ne olivat hieman raskastekoisia ja tylsän sokerisia. Onneksi paikalla oli myös rakas ystävämme neiti Kaakao, joka halusi kokeilla valmiin muffarin paahtamista uunissa. Nerokas idea! Kuorrute on melkein marenkimassaa ja vaahtokarkithan ovat parhaimmillaan paahdettuina, joten kevyt paahtaminen 175 asteessa muutti kuorrutteen täydellisen kevyeksi marenkihötöksi. Lisäksi lämmittäminen nosti muffareiden suklaisen maun paremmin esille ja sai muffaritkin maistumaan paremmalta. Ilman paahtamista näitä olisi tullut tuskin toista kertaa tehtyä, nyt odotan jo hyvää tekosyytä uusintaerälle!

                                                -Mila

paahtismuffarit-normal.jpg