Äiti tekee tätä ihanaa piirasta milloin mistäkin marjoista, toisinaan myös omenoista. Se on aina yhtä hyvää! Piiraan inspiroimina olemme itsekin alkaneet käyttää Grov mix-mantelijauheseosta vehnäjauhon korvikkeena muuntaessamme reseptejä gluteenittomiksi.

 

150 g margariinia
1,5 dl sokeria
2 munaa
2 dl mantelijauhetta
1,5 dl Semper Grov Mix -jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta

kakun päälle:
noin 6 dl marjoja, esim. mustikoita tai vadelmia tai molempia
2,5 rkl perunajauhoja
4 rkl (vadelma)hilloa
+ 2 rkl sokeria siroteltuna kakun päälle

 

Valmista marjatäyte: sekoita marjoihin perunajauhot ja hillo.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa margariini ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää jauhot, sekoita tasaiseksi.

Voitele kakkuvuoka ja kookoshiutaloi se (tai jauhota se esim. gluteenittomilla korppujauhoilla tms.) Levitä taikina vuokaan ja lisää marjatäyte kakun päälle. Ripottele koko komeuden päälle vielä 2 rkl sokeria. Paista uunissa 200 asteessa noin 20-30 minuuttia. Jäiset marjat pidentävät paistoaikaa.

     - Meri