Kas tässäpä on herkullinen kasvisruoka, joka muhii uunissa ihanaksi makujen liitoksi. Reseptiin voi käyttää haluamiansa kasviksia, esimerkiksi porkkanakin sopisi varmasti hyvin mukaan.


öljyä
suolaa
timjamia
mustapippuria

kasviksia, esim:
5-7 perunaa
munakoiso
yksi iso kesäkurpitsa tai pari pienempää
4-6 tomaattia
yksi tai kaksi paprikaa
aurinkokuivattuja tomaatteja
(sipulia)
hunajaa
2 pakettia fetaa (Olympus 150 g per pakkaus)


Pese perunat ja leikkaa ne jämeriksi lohkoiksi. Laita lohkot syvälle uunipellille ja heittele päälle öljyä, suolaa, mustapippuria ja timjamia. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Perunoiden kypsyessä leikkaa kesäkurpitsa ja munakoiso isohkoiksi viipaleiksi. Lisää viipaleet pellille ja lisää niille öljyä, suolaa, mustapippuria ja timjamia. Paista noin 10 minuuttia.

Siivuta tomaatit ja paloittele paprikat. Pilko sipuli. Levitä suureen voideltuun uunivuokaan (tai kahteen vuokaan jos yksi ei riitä) kerros perunaa, munakoisoa ja kesäkurpitsaa. Valuta päälle hunajaa. Jatka kasviskerrosta sipulilla, valkosipulilla, tomaatilla, aurinkokuivatulla tomaatilla ja paprikalla. Murustele kasvisten päälle reilusti fetaa. Tee samanlaisia kerroksia kunnes ainekset ovat loppu. Päällimmäiseksi vuokiin jää feta.

Anna vuokien muhia uunissa 225 asteessa puolisen tuntia tai pidempään, jos kasvisten kypsyminen sitä vaatii. Ei ole niin tarkkaa.

    - Meri