Nämä ovat hyviä ja kookosjauhon ansiosta myös aika täyttäviä leivoksia. Sopivat hyvin aamupalalle! Ensimmäisellä kokeilukerralla jaoin taikinan kahteen osaan ja lisäsin toiseen mustikoita ja toiseen suklaata. Suklaamuffinsit vetivät meidän raadissamme pidemmän korren, se ei taida olla yllätys kenellekään. Alkuperäisen ohjeen löysin Katriina Luotosen kirjasta Hyvä olo.

 

1,5 dl kookosjauhoja

0,5 tl leivinjauhetta

1 tl ksantaania

0,25 tl suolaa

6 kananmunaa

1 dl kookosöljyä

1 dl hunajaa

2 tl vaniljasokeria

50–100 g karkeasti rouhittua suklaata tai 1 dl pakastemustikoita

 

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Vatkaa kananmunat toisessa kulhossa vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää sula kookosöljy, hunaja ja vaniljasokeri. Lisää kuivat aineet munavaahtoon ja sekoita hyvin. Anna taikinan turvota viiden minuutin ajan ja lisää sitten mustikat tai rouhittu suklaa.

Jaa taikina muffinsivuokiin. Jätä kohoamisvaraa. Paista 175 asteessa 25–30 minuuttia.

        – Meri