Olen jo muutamaan otteeseen tehnyt tätä hyvin mausteista kanakeittoa, jonka innoittajana toimi alun perin Pirkassa esitelty mulligatawny-keitto. Tämä meidän versiomme nyt on vain jo aika kaukana alkuperäisestä reseptistä, siksipä sen nimikin on hieman suomalaistettu. Alkuperäisohjeen kaikki  mutkat on tässä meidän sovelluksessamme vedetty suoriksi, monta ainesosaa on jätetty pois ja joitain ihan uusia keksitty tilalle. Tänään, kun olemme molemmat olleet flunssaisia, mausteinen kanakeitto tuntui oikein sopivalta ruualta. Kirjasin ruokaa laittaessani muistiin käyttämäni ainekset ja niiden määrän (enemmän tai vähemmän summittaisesti). Mausteiden suhteen jokainen tehköön oman makunsa mukaan. Tänään muistin vasta keittoa tehdessäni, että olen aiemmin lorauttanut tähän hieman ruokakermaa korvaamaan alkuperäisohjeen kookosmaitoa, ja minun oli siis turvauduttava rasvattomaan maitoon. Hyväähän siitä tuli.

 

2 rkl öljyä

2 sipulia

3 valkosipulin kynttä

2 porkkanaa

4 perunaa

n. 0,5 tl chiliä

2 tl currya

2 tl garam masalaa (mausteseos)

0,5 tl inkivääriä

0,5 tl kanelia

1 litra vettä

3 rkl kanafondia

3 dl maitoa

300 g hunajamarinoituja broilerinfileesuikaleita

1 pussi (200 g) pakastemaissia

2 rkl hunajaa

2 rkl (vahvaa) sitruunamehua

vajaa 1 tl korianteria

 

Leikkaa porkkanat ohuiksi siivuiksi ja lohko perunat. Siivuta sipuli ja hienonna valkosipuli. Kuumenna öljy tilavassa kattilassa ja kiehauta siinä sipulit, inkivääri, curry, chili, garam masala ja kaneli. Sekoita joukkoon vihannekset. Lisää vesi ja kanafondi. Keitä noin 20 minuuttia, kunnes vihannekset ovat kypsiä. Kypsennä broilerisuikaleet pannussa ja lisää keittoon. Lisää maito ja maissi ja kuumenna seos uudelleen kiehuvaksi. Lisää sitruunamehu, hunaja ja korianteri.

 

Suosittelen!

                                                 - Meri