Tämä on yksi tapa, jolla olen säilönyt omenasatoa. Kuivatut omenat ovat tosin niin herkullisia naposteltavia, etteivät ne meillä yleensä kovin pitkään säily...

Olen kuivannut omenoita uunissa, kun ei meillä oikein sen sopivampaa paikkaakaan ole. Poistan omenista siemenkodat ja leikkaan ne ohuiksi renkaiksi, sitten asettelen ne pellille leivinpaperin päälle. Kuivauslämpötilaksi suositellaan 50 astetta, uunin luukkua pidetään hieman raollaan. Usein maustan kuivattavat omenat siten, että kastan ne sokerilla ja kanelilla maustettuun veteen ennen uuniin laittamista.

Valmiit, kuivat omenarinkulat olen säilönyt lasipurkkiin huoneenlämpöön. Eivät ole menneet miksikään, vaikka toisaalta säilytysaika ei tosiaankaan ole ollut kovin pitkä :)

                                                   - Meri