Tämä Jalotofulta löytynyt resepti nousi heti suosikiksemme. Niin hyvää ja helppoa! Teimme ruoan ensin ohjeen mukaan yksinkertaisena, mutta halusimme sitä enemmän, joten tuplasimme kastikkeen määrän ja lisäsimme tofun kaveriksi tölkillisen linssejä. Nam!


1 pkt (300g) marinoitua tofua
2-3 valkosipulinkynttä
noin 4 tl raastettua inkivääriä
rypsiöljyä
4 rkl curry-jauhetta
paprikajauhetta
3 rkl (fariini)sokeria
4-5 dl kookoskermaa
2 tlk paseerattua tomaattia (yht. 800 g)
2 tl suolaa
1 tlk kypsiä (vihreitä) linssejä
mustapippuria

Paloittele tofu suunnilleen arpakuution kokoisiksi kuutioiksi. Laita ne kahden talouspaperin väliin ja painele kevyesti, jotta saat tofusta ylimääräisen nesteen pois.

Kuumenna tilkka öljyä ja paista tofukuutiot rapeiksi. Nosta sivuun odottamaan.

Kuori ja hienonna/murskaa valkosipulinkynnet. Lämmitä pannulla tilkka öljyä, lisää valkosipuli ja inkivääriraaste. Kuullota miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää curry, paprikajauhe ja sokeri. Kypsennä miedolla lämmöllä hetki, kunnes mausteet alkavat tuoksua. Lisää kookoskerma ja paseerattu tomaatti. Anna hautua noin 10 minuuttia. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla, tarkista maku.

Lisää tofut kastikkeen joukkoon ja hauduta vielä muutama minuutti. Nauti riisin kera. Maustamaton jogurtti sopii erinomaisesti lisukkeeksi tasapainottamaan mausteisuutta.

- Meri