944970.jpg

Meillä on ollut jo muutaman viikon kirjastosta lainattuna kasa leivontakirjoja, joista olemme etsineet inspiraatiota keittiöön. Yksi kirjoista on erityisen houkutteleva, vaikka kolme ensimmäistä sen ohjeilla tehtyä kokeilua epäonnistuivat aivan täysin (mutta niistä oli silti paljon iloa ja ne olivat ihanan makuisia...olomuoto vain oli oletetusta suuresti poikkeava!). Kyseinen opus on Sanna Töringen kirjoittama Suklaata ja kahvihetkiä.

Yksi kirjan houkuttelevimmista osioista oli luku Ihanat mutakakut. Täksi päiväksi sovittu ystävän visiitti oli oiva tekosyy antaa kirjalle vielä yksi mahdollisuus. Juuri tämä kakku oli siitä mielenkiintoinen, ettei siinä ollut yhtään voita tai muutakaan rasvaa. Ohje oli alunperin piparminttusuklaakakkuun, mutta tuoreen mintun puuttuessa sovelsin kakusta oman versioni. Lisäsin taikinaan mantelirouhetta ja kahvia, joista jälkimmäinen ei tosin tainnut maistua lopputuloksessa juuri lainkaan. Joka tapauksessa kakku oli erittäin mutainen ja sai yleisöltä tuomion "taivaallinen".  Vaniljajäätelö sopii hyvin tämän kakun kaveriksi.

3 munaa
2 dl (ruokokide-) sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 dl kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 dl mantelirouhetta
200 g crème fraichea
n. 1 dl kahvia
100 g tummaa suklaata

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, kaakaojauhe, vaniljasokeri sekä mantelirouhe ja lisää vaahdon joukkoon. Lisää rouhittu suklaa taikinaan. Sekoita kahvi ja crème fraiche keskenään ja lisää taikinaan. Paista 200 asteessa 25 minuuttia. Käytin halkaisijaltaan 22 senttistä korppujauhotettua lasivuokaa, toimi hyvin.
                                                           - Meri