Sain tätä herkullista suklaakookoskakkua vanhempieni luona isäinpäiväviikonloppuna ja jäin kaipaamaan sitä niin paljon, että leivoin sitä heti seuraavalla viikolla itselleni. Kakku on herkullista heti uunista tultuaan, mutta muuttuu vielä paremmaksi parissa päivässä jääkaapissa (ellei joku syö sitä pois tällä välin). Paiston kanssa saa olla hyvin tarkkana, sillä kakku saisi jäädä ihan hieman raa'aksi keskeltä, jotta se ei menetä mehevyyttään.

3 kananmunaa
2 dl sokeria
125 g margariinia sulatettuna ja jäähdytettynä
3 dl kookoshiutaleita + hiukan vuoan sisäpinnoille ripoteltavaksi
2,5 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljasokeria

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon jäähtynyt voisula ja sen jälkeen kookoshiutaleet. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää seos taikinaan ja sekoita niin hyvin,
että kaikki jauhopaakut häviävät. Voitele kakkuvuoka ja ripottele kookoshiutaleita reunoille korppujauhojen sijasta. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä
kakkua 175 asteessa n. 25 minuuttia. Tarjoile jäätelön kera.
 
                                    -Mila