Tein kaalipadan tällä kertaa broilerista. Herkullista siitä tuli näinkin. Maustemäärät eivät ole ihan justiinsa, suurin piirtein tähän tapaan niitä kattilaan viskoin.

 

öljyä
n. 800 g kaalia
2 tl paprikajauhetta
2 tl currya
1 dl riisiä
kasvisliemikuutio
6 dl vettä
4-5 porkkanaa
2 sipulia
muutama valkosipulinkynsi
1 rkl siirappia
2 tl meiramia
400 g broilerin jauhelihaa
0,5 tl suolaa
2 rkl soijakastiketta
mustapippuria

Kaalipadan valmistukseen tarvitaan iso kattila. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna tilkka öljyä kattilassa ja lisää kaalisuikaleet sekä yksi teelusikallinen paprikajauhetta ja currya. Kuullota kaalia ja mausteita hetki, lisää sitten riisi, kasvisliemikuutio ja vesi. Kuori ja viipaloi porkkanat, hienonna sipuli ja valkosipuli, lisää kattilaan. Lisää siirappi ja meirami. Anna padan hautua välillä sekoitellen, kunnes kaali on pehmennyt ja riisi kypsää. Aikaa tähän kuluu puolesta tunnista 45 minuuttiin.

Padan hautuessa paista broilerin jauheliha kypsäksi ja mausta se paprikajauheella, currylla, suolalla ja ruokalusikallisella soijakastiketta. Lisää jauheliha ja soijakastike sekä mustapippuri pataan kypsennyksen loppuvaiheessa, anna hautua vielä hetki. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

         - Meri