Syksyllä sain upean tilaisuuden matkustaa Islantiin hyvässä seurassa ja pääsin nauttimaan monista islantilaisista herkuista. Ruoka oli mahtavaa ja erääksi suosikikseni nousivat amerikkalaistyyliset chocolate chip oatmeal cookiesit, joita oli tarjolla joka kahvilassa. Reseptiä ei tarttunut mukaan, eikä googlekaan löytänyt minulle islantilaisia kaurakeksejä, joten lähdin tekemään keksejä amerikkalaisen reseptin ja mielikuvien pohjalta... Hyvää tuli! Islannissa syömieni keksien rakenne oli täydellinen - lempeän ravitsevaa kuin kaurapuuro ja rapean maukasta kuin keksi. Näistä ei tullut ihan yhtä ravitsevia, mutta maku oli mahtava, joten bloggaan tämän reseptin ja toivon, että tuuli tuo joskus eteeni aidon islantilaisen reseptin.

120 g margariinia

1,75 dl (fariini)sokeria

1 muna

1 tl vaniljasokeria

1,5 dl vehnäjauhoja

ripaus suolaa

0,5 tl ruokasoodaa

3,5 dl kaurahiutaleita

160 g suklaata rouhittuna

40 g rusinoita

Vatkaa margariini ja sokeri, lisää muna vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan käännellen. Lisää viimeisenä suklaarouhe ja rusinat ja sekoita varovasti taikinaan. Nostele lusikalla kekoja pellille ja litistä hieman. Annoksesta tulee kaksi pellillistä, eli n. 18 keksiä. Paista 180 asteessa 10-20 minuuttia. Namimaiskis!

                                    -Mila