1698428.jpg

Nam! Halusimme järjestää hyvin pienimuotoiset yllätyssyntymäpäivät eräälle ystävällemme, ja päädyimme leipomaan Sacherkakun. Resepti on hieman muokattu Kotiruoan versiosta.

Taikina:
150 g tummaa suklaata
150 g rasvaa
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Väliin:
1 dl maitoa
0,5 tl vaniljasokeria
aprikoosimarmeladia tai -hilloa

Kuorrutus:
200 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa

Sulata rasva kattilassa ja lisää pilkottu suklaa. Sekoita tasaiseksi liejuksi. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokerit napakaksi vaahdoksi. Sekoita keltuaisvaahtoon suklaalieju, keskenään sekoitetut kuivat aineet ja valkuaisvaahto. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 40-60 minuuttia.

Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Sekoita vaniljasokeri maitoon ja kostuta pohja seoksella. Levitä päälle ohut kerros aprikoosimarmeladia. Nosta päälle toinen osa, kostuta ja hillota. Nosta kansiosa päällimmäiseksi ja kostuta varovaisesti. Sivele vielä hyvin ohut kerros marmeladia kansiosan päälle.

Kuumenna kerma lähes kiehuvaksi kattilassa. Lisää paloiteltu suklaa ja sekoita tasaiseksi. Kaada kuorrutus kakun päälle ja levitä reunoille. Anna kakun maustua seuraavaan päivään jääkaapissa. Voit vatkata lopun kermasta kakun seuraksi, vaikka kakku maistuu mainiolta ilman kermavaahtoakin.

                                                        -Mila