Tämä suklaasorbetti on niin suklaista, että jopa kovan tason suklaan kuluttaja halunnee tarjoilla tämän kanssa esimerkiksi hedelmäsalaattia tai vaniljajäätelöä pehmentämään makua. Lisäksi tämä on sen verran tujua, ettei tätä pysty syömään palloa enempää kerralla. Sanoisin että tästä annoksesta riittää 6-8 syöjälle. Alkuperäisessä reseptissä kaakaojauhetta laitetaan kokonainen desilitra, mutta mielestäni puolikkaalla desillä voisi tulla parempaa.
 
2 dl sokeria
5 dl vettä
0,5 dl kaakaojauhetta
125 g tummaa suklaata rouheena
 
Kuumenna vesi ja sokeri varovasti kattilassa kiehuvaksi ja nosta kattila liedeltä. Lisää kaakaojauhe ja suklaa ja vatkaa tasaiseksi. Nosta takaisin liedelle ja kuumenna uudestaan kiehuvaksi. Kun pinnalla näkyy kuplia, nosta liedeltä ja anna jäähtyä hetki. Laita sitten kattila kylmällä vedellä täytettyyn altaaseen jäähtymään vähintään kymmeneksi minuutiksi. Jäätelökoneeseen kaadettavien ainesten tulisi aina olla suurin piirtein jääkaappikylmiä. Kun suklaamassa on sopivan jäähtynyttä, käynnistä jäätelökone ja kaada suklaamassa sinne. Mikäli massa ei jäädy tarpeeksi koneessa, laita vielä yöksi pakkaseen jäätymään. Pakkasesta tultuaan sorbetti vaatii n. 20 minuuttia jääkaapissa, ennen kuin siitä saa lohkottua palasia. Tarjoile nopeasti.
 
                                                    -Mila