Gluteeniton elämä tuo omat haasteensa ruuanlaittoon ja etenkin leivontaan. Uusia asioita on siis opeteltu keväästä saakka, jolloin ruokavalioni koki mullistuksen. Voi sitä iloa, kun löysin täydellisen gluteenittomien lettujen ohjeen Gluteenitonta leivontaa -blogista. Letuissa oli sekä maku että rakenne kohdallaan. Alla on resepti, jota olen muokannut omiin tarkoituksiini vain hiuksenhienosti.


2 munaa

2 rkl sokeria

1 tl suolaa

3 dl gluteenitonta jauhoseosta, esim:

1 dl riisijauhoa

1 dl tapiokatärkkelystä tai perunajauhoa

0,75 dl mantelijauhetta

0,25 dl kookosjauhoa

5 dl maitoa

2 rkl öljyä

paistamiseen voita tai margariinia


Vatkaa munien rakenne rikki käsivispilällä. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja vatkaa tasaiseksi. Lisää maito ja öljy. Anna taikinan turvota viitisen minuuttia tai pidempään.

Paista letut tavalliseen tapaan. Oman kokemukseni perusteella taikina ei ole herkästi hajoavaa, joten siitä saa paistettua hyvin ohuitakin lettuja.

- Meri