944965.jpg

Juhannuskakku on vanha suosikkini. Pohjan taivaallinen maku tulee kardemummasta ja kokonaisuutena kakku yhdistää kesän parhaita aineksia: raparperia, mansikoita ja kermavaahtoa. Tällä kertaa kakku syntyi ilahduttamaan muutamaa ystäväämme.

Pohja:
1,5 dl margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
1 tl kardemummaa
2,5 dl vehnäjauhoja tai
2,75 dl gluteenittomia jauhoja, esim.
1 dl kaurajauhoa
1 dl mantelijauhetta
0,75 dl perunajauhoa
2 tl leivinjauhetta
3,5 dl raparperia pilkottuna

Päällys:
2 dl kermaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
mansikoita

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten ja jatka vatkaamista vielä hetki. Lisää kardemumma. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun/kookoshiutaloiduttuun irtopohjavuokaan. Ripottele raparperit pinnalle. Paista 175 asteessa n. 40 minuuttia. Vatkaa kerma ja mausta sokereilla. Levitä kermavaahto jäähtyneen kakun päälle ja koristele mansikoilla.
                                                            -Mila

Huom! Gluteenittomana versiona kakku jää matalaksi, mutta maku on silti mahtava. Ei siis huolta, vaikka kakku näyttäisi lässähtäneeltä uunista tultuaan.