944965.jpg

Juhannuskakku on vanha suosikkini. Pohjan taivaallinen maku tulee kardemummasta ja kokonaisuutena kakku yhdistää kesän parhaita aineksia: raparperia, mansikoita ja kermavaahtoa. Tällä kertaa kakku syntyi ilahduttamaan muutamaa ystäväämme.

Pohja:
150 g margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
1,5 tl kardemummaa
2,5 dl vehnäjauhoja tai
3 dl gluteenittomia jauhoja, esim.
1 dl kaurajauhoa
1 dl mantelijauhetta
1 dl perunajauhoa
2,5 tl leivinjauhetta
3,5 dl raparperia pilkottuna

Päällys:
2 dl kermaa
1,5 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
mansikoita

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten ja jatka vatkaamista vielä hetki. Sekoita jauhot, kaardemumma ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun/kookoshiutaloiduttuun irtopohjavuokaan. Ripottele raparperit pinnalle. Paista 175 asteessa n. 25-40 minuuttia. Vatkaa kerma ja mausta sokereilla. Levitä kermavaahto jäähtyneen kakun päälle ja koristele mansikoilla.
                                                            -Mila

Huom! Gluteenittomana versiona kakku jää matalaksi, mutta maku on silti mahtava. Ei siis huolta, vaikka kakku näyttäisi lässähtäneeltä uunista tultuaan.