uuniperunat-normal.jpg

Taas kerran lähdimme tekemään ruokaa sillä ajatuksella, että jotain uutta olisi kiva kokeilla. Tämä ruoka ei ehkä ole kovin originellin oloinen, mutta jostain syystä meille molemmille oli jäänyt sekä uuniperunat että palvikinkun käyttäminen ruoissa kohtuullisen vieraaksi. Sitten silmiimme osui Yhteishyvän Ruokaliite 9/2012 ja siellä ihanan kuuloinen uuniperuna-ohje. Ruoka oli todella herkullista, mutta täytettä jäi parhaista sullomisyrityksistä huolimatta aika paljon yli. Onneksi täyte näytti maistuvan myös lämmitettynä yksinään, ensi kerralla ylijäämän voisi käyttää vaikka munakkaseen.

(Uuni)perunoita, pestyinä
Palvikinkkua, kuutioina
Juustoraastetta
Ranskankermaa
Pestoa, mausteeksi
Mustapippuria

Pistele perunat ja paista 200 asteessa noin tunti. Anna perunoiden jäähtyä hieman ja leikkaa niistä kannet irti. Koverra kannet ja perunat kulhoon. Lisää kulhoon muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Täytä ontot perunat seoksella (täytettä voi lusikoida myös perunoiden päälle keoksi). Paista  225 asteessa 10-15 minuuttia.

                                                                           -Mila