Tämä perunamuusin ohje saattaa vaikuttaa hieman kryptiseltä, jos ei satu omistamaan höyrykattilaa (ja vaikka omistaisikin). Kyseisen muusinvalmistusmetodin olen omaksunut äidiltäni, joka nykyään tekee muusin mökillä aina tähän tapaan. Äitini oppeja on myös tapa keittää perunat muusiinkin kuorinensa, jotta ravintoaineet säilyisivät. Laiskat kuorikoon perunansa ennen keittämistä! ;)
 
Joka tapauksessa, tällä tavoin valmistettuna muusin rakenteesta tulee erinomainen. Kasvisliemikuution lisääminen on oma ajatukseni, joka pälkähti päähäni kesken muusinteon. Toimii!
 
jauhoisia perunoita, niin paljon kuin höyrykattilan yläosaan mahtuu
noin 2 dl maitoa
1 luomu yrtti kasvisliemikuutio (Reformi)
nokare margariinia
 
Keitä perunat kypsiksi höyrykattilan yläosassa. Kuori perunat.  Huuhtaise höyrykattilan ylä- sekä alaosa ja aseta kattilan yläosa alaosan päälle. Laita kuoritut perunat takaisin kattilan yläosaan.
 
Nuiji perunoita perunanuijalla, kunnes ne ovat siivilöityneet kattilan reikien läpi alaosaan. Kuumenna maito ja liuota kasvisliemikuutio siihen. (Kokonaisella kuutiolle mausta tuli yllättävän voimakas, halutessaan kuutiosta voi käyttää vain osan) Sekoita margariini ja maito muusiin. Sekoita muusia mahdollisimman vähän, jotta rakenne pysyy hyvänä.
 
Suosittelen!
 
                               - Meri