1266909.jpg

Halusin juhlistaa eilistä sunnuntaipäivää suklaakakulla. Kokeilin tällaista hieman poikkeavaa kakkua Maria Öhrnin kirjasta Pehmeät suklaakakut. Taikinaan ei tule ollenkaan jauhoja tai rasvaa. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun kokeilin tämäntapaista jauhotonta reseptiä. Kyllähän kakku näytti uuniin mennessään todella kummalliselta, ja jännitin aika lailla sitä, mitä uunista tulisi ulos. Lopputuloksesta tuli kuitenkin herkullinen. Resepti on taas kerran sovellettu versio alkuperäisohjeesta...

150 g tummaa suklaata (Panda)
n. 100 g cashewpähkinöitä
n. 100 g maapähkinöitä (kuorimattomia)
3 kananmunaa
1,5 dl hedelmäsokeria
2 rkl väkevää kahvia

Voitele ja korppujauhota irtopohjainen kakkuvuoka. Rouhi suklaa ja pähkinät ja laita ne kulhoon. Lisää munat, sokeri sekä kahvi ja sekoita, kunnes taikina on melko sileää. Kaada vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa vajaat 25 minuuttia.

Irrota jäähtynyt kakku vuoasta ja sihtaa pinnalle tomusokeria.

Tämä täyteläinen kakku suorastaan vaatii seurakseen vaniljajäätelöä! Jäätelön kanssa makunautinto onkin sitten melkeinpä täydellinen...

Alkuperäisohjeessa pähkinät ja suklaa kehotettiin rouhimaan monitoimikoneessa, mutta minä käytin veistä ja leikkuulautaa. Koneen kanssa lopputulos olisi luultavasti ollut tasaisempi, mutta hyvää tästä näinkin tuli. Todella pähkinäistä. Voin kyllä suositella tätä.

                                                                              - Meri