Tarvitsimme eräänä retkipäivänä helposti ja nopeasti valmistuvan lounaan. Mila oli bongannut netistä yhden kattilan pastan ohjeen, joten päätimme kokeilla sitä. Tämä safka on maineensa veroinen, valmistuu käden käänteessä ja makukin on oivallinen. Otimme mallia Chocochilin reseptistä. Kas tässä oma näkemyksemme yhden kattilan pastasta:

 

1 sipuli

1 tlk kikherneitä

4 valkosipulinkynttä

noin 0,5 dl aurinkokuivattuja tomaatteja silppuna

250 g pastaa (gluteenitonta tai tavallista)

500 g tomaattimurskaa

6,5 dl vettä

2 kasvisliemikuutiota

2 tl kuivattua oreganoa

tuoretta tai kuivattua chiliä

mustapippuria

tarjoiluun mozzarellaa ja tuoretta basilikaa

 

Silppua sipuli ja valkosipulit. Valuta kikherneet. Jos käytät tuoretta chiliä, hienonna se. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä kannen alla sekoitellen välillä kunnes pasta on kypsynyt. Siihen menee noin kymmenen minuuttia. Jos keitos näyttää kuivuvan, lisää vettä. Tarjoile mozzarellapalojan ja basilikan kera.

- Meri